Jordbærtærte

Jordbærtærte
Write a review
Print
Smørdej
  1. 125 g smør
  2. 125 g mel
  3. 25 g flormelis
  4. ½ stang vanille
Mazarinmasse
  1. 50 g smør
  2. 50 g marcipan
  3. 50 g sukker
  4. 2 æg
Kagecreme
  1. 3 æggeblommer
  2. 3 spsk sukker
  3. 1 ½ stang vanille
  4. ½ l mælk
  5. 2 spsk maizena
  6. 50-75 g mørk chokolade, friske jordbær
Mazarinmasse
  1. Ingredienserne blandes til en jævn masse. (piskes)
Smørdej
  1. Ingredienserne blandes og stilles koldt.
  2. Dejen rulles ud, så den passer til en tærteform på 25 cm i diameter. Læg dejen i formen. Kom marcipanmassen over den ubagte dej. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.
  3. Stilles til afkøling.
  4. Smelt chokoladen og fordel den over den færdigbagte bund. Bunden stilles på køl i 10 minutter.
Kagecreme
  1. Tag lidt af mælken fra og kom maizena i, ryst det i en meljævner.
  2. Æggeblommer, sukker, vanillie og mælk kommes i en gryde og koges op.
  3. Tilsæt maizenablandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende. Cremen koges igennem et par minutter.
  4. Det er vigtigt at der røres i cremen hele tiden.
  5. Cremen sættes på køl, fordel derefter cremen over tærtebunden.
  6. Pynt med friske jordbær, stil den på køl og server den kold.
uffenet.dk https://uffenet.dk/

Leave a Reply