Jordbærtærte
Jordbærtærte
2015-08-25 23:34:20
Smørdej
- 125 g smør
- 125 g mel
- 25 g flormelis
- ½ stang vanille
Mazarinmasse
- 50 g smør
- 50 g marcipan
- 50 g sukker
- 2 æg
Kagecreme
- 3 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 1 ½ stang vanille
- ½ l mælk
- 2 spsk maizena
- 50-75 g mørk chokolade, friske jordbær
Mazarinmasse
- Ingredienserne blandes til en jævn masse. (piskes)
Smørdej
- Ingredienserne blandes og stilles koldt.
- Dejen rulles ud, så den passer til en tærteform på 25 cm i diameter. Læg dejen i formen. Kom marcipanmassen over den ubagte dej. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.
- Stilles til afkøling.
- Smelt chokoladen og fordel den over den færdigbagte bund. Bunden stilles på køl i 10 minutter.
Kagecreme
- Tag lidt af mælken fra og kom maizena i, ryst det i en meljævner.
- Æggeblommer, sukker, vanillie og mælk kommes i en gryde og koges op.
- Tilsæt maizenablandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende. Cremen koges igennem et par minutter.
- Det er vigtigt at der røres i cremen hele tiden.
- Cremen sættes på køl, fordel derefter cremen over tærtebunden.
- Pynt med friske jordbær, stil den på køl og server den kold.
uffenet.dk https://uffenet.dk/